Vijesti

Arhiva vijesti

Završna konferencija projekta CHEBEC 13. i 14. oktobra 2020. godine( ONLINE)

EU INTERREG MED projekat "CHEBEC -Prodor mediteranske privrede kroz kreativni i kulturni sektor" završava se nakon trideset mjeseci realizacije. Projektni partner ArtyFarty će 13. i 14.oktobra 2020.godine u Lionu biti domaćin završnog događaja projekta CHEBEC. Internetski događaj će se održati tokom dva popodneva u periodu od 15.00  do 19.00 sati, tokom kojih će se održavati okrugli stolovi i umjetnički program.

Završna konferencija projekta CHEBEC 13. i 14. oktobra 2020. godine( ONLINE)

Završni događaj će okupiti projektne partnere i firme iz oblasti kulture i kreativne industrije odabrane projektom CHEBEC iz cijelog euromediteranskog područja (Francuska, Portugal, Španija, Italija, Bosna i Hercegovina). Osim navedenih, skup je  namijenjen svim poduzetnicima iz sektora kulture i kreativne industrije (CCI), subjektima, institucijama, kao i kreatorima politike koje zanima ekonomski razvoj regija MED-a i internacionalizacija  malih i srednjih preduzeća iz sektora kulture i kreativne industrije na njihovim teritorijima.

Danas je važnost kulture i kreativnosti za društvo više nego ikad jasna. Trenutna kriza stvara strukturnu prijetnju opstanku mnogih firmi i radnika u kulturnoj i kreativnoj proizvodnji. Ambiciozni izazov prvog poslijepodneva biće rasprava o uticajima, inovacijama i planiranju za period nakon krize. Posebno ćemo se usredotočiti na to kako mjere "zaključavanja" utiču na različite podsektore CCI-a, pružit ćemo komparativnu perspektivu i ispitati različite nacionalne pristupe. Sveukupno, procijenit ćemo potencijalne posljedice na sektor CCI-a i ukazati na postupke najbolje prakse kao preporuke politici. Zahvaljujući intervenciji nekih stručnjaka u tom sektoru i svjedočenjima partnera i korisnika projekta CHEBEC, ove će razmjene biti prilika za analizu sadašnjosti i raspravu o budućnosti.

 

     Uvijek u ambiciji da akterima u kulturi pružimo strateške i praktične informacije kako bismo povećali njihov razvoj i ekonomsku održivost, drugo popodne biće prilika za sažimanje trogodišnjeg projekta CHEBEC kroz prezentaciju preporuka politike , alata i inicijativa.

 

Za registraciju slijedite link: https://forms.gle/iWHYN9en3ki4yYYU9 

Program: https://bit.ly/30CHcNy

 

Za više informacija :

Facebook event : https://bit.ly/30G1PZg  

Website : https://bit.ly/34qYm1L  

Newsletter : https://mailchi.mp/9c3e9a3b7fbd/the-chebec-final-event-online