26. septembra ove godine završena je edukacija osam novih HACCP menadžera - savjetnika za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane, odnosno bolesti prenosivih hranom. Ovo je peta grupa polaznika koja je uspješno završila edukaciju o temi „ HACCP SISTEM I NJEGOVA IMPLEMENTACIJA“, još jednoj u nizu planiranih edukacija na temu HACCP-a, u ovoj godini.
Edukaciju za HACCP menadžere provodila je firma "Bio-Base" d.o.o. Sarajevo ( članica Poslovnog inkubatora SERDA-e).
Novi HACCP menadžeri su:
-
Snježana Obradović/ Općina Rogatica
-
Hajro Kurtić / Općina Rogatica
-
Fatima Šehić / Fondacija MREŽA ZA EKONOMSKU SARADNJU - ECON Sarajevo
-
Edina Kurtić / Kantonalno ministarstvo privrede SBK-inspektorat
-
Šahza Čolak / HOTEL – Restoran BOSNA, Ilidža
-
Gordana Ganibegović / JZV DZ Gradačac
-
Rino Bušatlić / Brčko Distrikt
-
Karlo Ružić / FISS PROFESSIONAL d.o.o.
Naglašavamo da je HACCP sistem kontrole bezbjednosti hrane, kao zakonska obaveza regulirana Zakonom o hrani, jedan od preduslova za izvoz na tržište EU.
...
Edukacija za HACCP menadžere, nastavlja se.
Naredni termin je planiran za 25.-31.oktobar/listopad .
I ovoga puta, pozivaju se sva fizička i pravna lica, kojima je neophodna ova stručna dokvalifikacija, da se prijave, jer je broj mjesta ograničen.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na slijedeće kontakte:
"Bio - Base" d.o.o.
Tel/fax: 033-703 532,
Tel: 033-703 596,
Mob: 063-830 023, 063 801 659
...
...
...
Sviđa Vam se ovaj članak?
Podijelite ga na društvenim mrežama.