Vijesti

Arhiva vijesti

VRIJEDNA DONACIJA FONDACIJE 'IRNIS ĆATIĆ' STIGLA U GORAŽDE

Predstavnici Fondacije 'Irnis Ćatić' Admir Pašić, Samir Serdarević i Adnan Kapo, jučer su posjetili Općinu Goražde kako bi uručili vrijednu donaciju dječijem vrtiću SOS Kinderdorf, ali i kako bi na sastanku sa načelnikom Općine Goražde Muhamedom Ramovićem, koji je održan u Općini Goražde, razgovarali o potrebama ove lokalne zajednice i njenih građana, te o narednim projektima ove Fondacije u Goraždu.
Kada je u pitanju donacija dječijem obdaništu, riječ je o tome da će za desetero djece iz dječijeg obdaništa biti plaćen kompletni troškovi boravaka u vrtiću u ovoj godini, a pored toga ustanova je dobila i 150 kompleta posteljine i tepih. Ukupna vrijednost donacije je 20 000 KM. Pomoć je dobio i projekat 'Jačanja porodice', koji prema riječima koordinatorice Aleme Bajrović, obuhvata 31 porodicu sa 70 djece iz BPK-a Goražde. Iz ovih sredstava biće obezbjeđenjo liječenje za četvero djece oboljele od rahitisa a za 10 porodica biće uručeni i paketi sa hranom. Riječi zahvalnosti za pomenutu donaciju predstavnicima Fondacije uputili su direktor ove ustanove Alija Lapo i načelnik Muhamed Ramović.
Fondaciju 'Irnis Ćatić' osnovali su Smajo Ćatić, Rašida Ćatić i njihova kćerka Sanela Ćatić, u spomen na njihovog sina i brata koji je poginuo u 22 godini kao pripadnik policije u odbrani Bihaća. Sanela Ćatić jedna je od najuspješnijih žena u svijetu. Fondacija je osnovana s ciljem pomoći siromašnim i socijalno ugroženim kategorijama, a u BIH realizovala je niz projekata.
Između ostalih, u Goraždu je ova Fondacija tokom prošle godine Kantonalnoj bolnici u Goraždu darovala sterilizator vrijedan 60.000 KM.
Tokom jučerašnjeg sastanka sa načelnikom Muhamedom Ramovićem, kojem su prisustvovali i predstavnici Udruženja za pomoć mentalno retardiranim licima i Udruženja za pomoć oboljelim od dječije cerebralne paralize i distrofije , najavljena je i pomoć u adaptaciji prostorija ovih udruženja, te podrška ove Fondacije u radu i aktivnostima pomenutih udruženja, kao i interes Fondacije da realizuje i brojne druge projekte na području ove lokalne zajednice u naredom periodu.