Vijesti

Arhiva vijesti

U okviru projekta Connecting Nature održana radionica „Razvoj poslovnog modela“

U okviru projekta Connecting Nature 06. i 07. februara 2020. godine održana je radionica „Razvoj poslovnog modela“, koju je vodio projektni partner Horizon Nua.

Radionica je održana za osoblje SERDA-e i Grada Sarajeva, kako bi ovaj alat primijenili na razvoj konkretnog projektnog prijedloga za Sarajevo, a koji se zasniva na prirodi, odnosno uključuje primjenu „zelenih rješenja“.

U okviru projekta Connecting Nature održana radionica „Razvoj poslovnog modela“

Razvoj ovakvog projektnog prijedloga, zasnovanog na prirodi, ima za cilj unapređenje kvaliteta življenja u urbanim sredinama, a koji može doprinijeti rješavanju nekog od problema okoliša (zagađenost zraka, upravljanje otpadom, rizici prirodnih katastrofa, nedostatak zelenih površina), sa kojima se Sarajevo susreće.

Radionica je također bila fokusirana na uključivanje organizacija koje se bave planiranjem i implementacijom „zelenih rješenja“ u urbanim sredinama, sa posebnim fokusom na mala i srednja preduzeća.

Dalje planirane aktivnosti obuhvatit će razmjenu znanja sa drugim gradovima u projektu, koji su identifikovani kao „napredni“, a koji će pružiti svoje znanje i iskustvo u implementaciji „zelenih rješenja“ u urbanim sredinama.

Projekat Connecting Nature finanisiran je iz Horizon 2020 programa i implementira se 60 mjeseci.

Više informacija dostupno je na: https://connectingnature.eu/