Vijesti

Arhiva vijesti

Svečano otvaranje dijela obnovljene uskotračne pruge u Višegradu

U ponedeljak 15.maja, u Dobrunu, kod Višegrada, će biti održana svečana ceremonija otvaranja završenog dijela uskotračne pruge u dužini od 8 kilometara od Vardišta do Dobruna. Planirano je da na željezničkoj stanici Dobrun prugu svečano otvori predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, a da o značaju ovog turističkog projekta govore načelnik Opštine Višegrad Miladin Milićević i generalni direktor Željeznica RS Dimšo Todorović.

U delegaciji Vlade Republike Srpske, koja će u ponedeljak prisustvovati svečanom otvaranju uskotračne pruge u Dobrunu, nalaziće se i ministar za izbjegla i raseljena lica Omer Branković, zatim ministar za ekonomske odnose i koordinaciju Jasna Brkić, ministar za saobraćaj i veze Nedeljko Čubrilović i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković.

Nakon otvaranja će biti obavljena i probna vožnja "ćirinom" kompozicijom od željezničke stanice Dobrun da manastira Uspenija Presvete Bogorodice i Vardišta. Lokomotivu parnjaču za ovu priliku "pozajmiće" "Šarganska osmica" iz Mokre Gore, a dva putnička vagona iz prošlog vijeka restaurisala je Željeznica RS iz Doboja.

Predviđen je i sastanak u Višegradu sa privrednim rukovodstvom opština Višegrad, Čajniče, Novo Goražde, Rudo, Foča i Rogatica.