Vijesti

Arhiva vijesti

Spektakl u Foči

Foča je u prethodna tri dana bila fudbalski centar regije. Naime, u periodu od 19. do 21. maja održan je Drugi tradicionalni međunarodni turnir 'Football friends'. Ova značajna sportsko-turistička manifestacija i drugu godinu zaredom privukla je veliki broj gledalaca sa svih strana u grad na Drini i Ćehotini. Razlog za veliko interesovanje je gostovanje kadeta Crvene Zvezde, ali i skopskog Vardara, sarajevskog Željezničara i Radničkog iz Kragujevca.
Prisutni su mogli da vide kvalitetan fudbal, fer i korektnu igru i mnoštvo talentovanih mladih igrača. Za nijansu više od ostalih prikazali su kadeti Vardara i zasluženo odnijeli pehar namijenjen pobjedniku turnira u Skoplje.Drugo mjesto pripalo je njihovim vršnjacima iz Kragujevca, dok je Željo, pobjedom nad Crvenom Zvezdom, osvojio treće mjesto. Domaća Sutjeska je zauzela posljednje, peto mjesto, ali i pokazala da može ravnopravno da se nosi sa velikim fudbalskim ekipama.
Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su nekadašnji as Crvene Zvezde Petar Krivokuća i proslavljeni ex-reprezentativac Jugoslavije, najbolji izdanak fočanske škole fudbala, Radmilo Mihajlović.
Za kraj obećanje organizatora turnira da će naredni, treći, turnir okupiti još veći broj atraktivnih ekipa. U igri su i pojedini klubovi iz Njemačke, gdje je Radmilo Mihajlović, u dresovima Šalkea i Bajerna iz Minhena pronosio slavu svog rodnog grada.