Vijesti

Arhiva vijesti

Skupština Grada Istočno Sarajevo usvojila Plan i program rada SERDA-e za 2006.g

Na IX sjednici Skupštine Grada Istočno Sarajevo, koja je održana 27.aprila 2006. godine, odbornici su jednoglasno prihvatili Izvještaj o radu za 2005.godinu i Plan i program rada za 2006.godinu SERDA-e.
.
U obrazloženju ovih izvještaja, direktor SERDA-e Ševkija Okerić podsjetio je prisutne na ulogu i značaj ove regionalne agencije, kao i na aktivnosti koje realizuje s ciljem stvaranja ambijenta za harmoniziran razvoj na prostoru Sarajevske makroergije (SMR).
.
„Svi naši projekti se realizuju u partnerskom odnosu sa našim osnivačima, među kojim su i opštine Grada Istočno Sarajevo. Do sada su postignuti vrlo dobri rezultati u realizaciji većine projekata. Ipak, potrebno je još napora uložiti kako bi se njihova realizacija privela kraju i sa što boljim rezultatima“, istakao je između ostalog Okerić naglasivši kako je sve to doprinos regionalnom razvoju sa konačnim ciljem priključenja BIH EU.
.
On je također podsjetio i na neke od projekata koje SERDA realizuje u saradnji sa Gradom Istočno Sarajevo i opštinama sa tog područja među kojima su Gasifikacija opština Istočnog Sarajeva -faza II, projekti iz oblasti infrastrukture, te projekti izrade studija iz oblasti zaštite rurala, eliminisanja divljih deponija, iskorištenja ljekovitog bilja i izvorišta voda.
U ime Kluba odbornika SNSD Pero Marinković, na ovoj sjednici posebno je pozdravio SERDA-in projekat Uspostavljanje Kreditno-garantnog fonda SMR, čija je realizacija počela ove godine. Projekat će svakako doprinijeti razvoju malog i srednjeg poduzetništva kako na području Grada Istočno Sarajevo tako i cijele SMR.