Vijesti

Arhiva vijesti

SERDA prisustvovala događaju Blue Growth and Green Growth Community’s u Bruxullesu

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA kao projektni partner projekta GREEN MIND prisustvovala je događaju Blue Growth and Green Growth Community’s, koji je održan 18-20. Septembra u sjedištu regionalnih i lokalnih delegacija u Bruxellesu.

SERDA prisustvovala događaju Blue Growth and Green Growth Community’s u Bruxullesu thumb

Dođaj je dio aktivnosti zajedice projekata Green Growth (zeleni rast) sa predstavljenih 14 projekata. Cilj događaja je bilo podizanje svijest o tome kako integracija plavih i zelenih ekonomija može biti podrška boljem održivom razvoju na području Mediterana. Namjera zajednice projekata je napraviti iskorak ka cirkularnoj ekonomiji.

Predstavnici sarajevske razvojne agencije SERDA predstavili su projektne aktivnosti projekta GREEN MIND i do sada provedene aktivnosti na realizaciji projekta. Svoj doprinos dali su aktivnim učešćem u panel diskusijama.

GREEN MIND – Zelene i pametne inovacije u industriji mobilnosti je 30-mjesečni projekat u sklopu INTERREG MED programa (modul 2) i koji se implementira na osam MED teritorija: Emilia-Romagna/Italija, Grčka, Andaluzija/Španija, PACA region/Francuska, Istra/Hrvatska, Splitsko-dalmatinska županija/Hrvatska i  Bosna i Hercegovina.