Vijesti

Arhiva vijesti

SERDA po drugi put učesnik manifestacije "Open Days" u Briselu

I ove godine će se od 06. do 09. oktobra u Briselu održati najveća evropska manifestacija regija i gradova Evropske unije “Open Days”. Jedan od učesnika je i Kanton Sarajevo koji će se predstaviti u partnerstvu sa evropskim metropolama, regijama i gradovima Barcelona (Španija), Berlin (Njemačka), Riga (Latvija), Stokholm (Švedska), Dublin (Irska), Grad Lodz (Poljska) i Jugozapadna Engleska (Velika Britanija). Delegaciju Kantona Sarajevo pored predstavnika Kantona čine i predstavnici SERDA-e, Privredne komore i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Domaćin svih aktivnosti je Ured Kantona Sarajevo u Briselu.
...
Sa preko 340 izlagača i preko 6000 prijavljenih posjetitelja “Open Days” manifestacija važi za najuspješniju evropsku manifestaciju regija i gradova. U okviru tematske grupe “Attractive Regions and Cities – Strategies to succed predstavnik SERDA će prezentirati temu Ključ teritorijalne kompetitivnosti: jačanje kompetitivnosti na nivou Kantona i Grada u svrhu jačanja poduzetnosti kadrova, potpora malim i srednjim preduzećima i potspješivanje dugoročnih investicija”.
...
Tokom trodnevne manifestacije Kanton Sarajevo će se, pored prezentacije, posjetiteljima predstaviti tematskim i promotivnim štandom “ Kanton Sarajevo – mjesto ugodnog življenja i unosnog poslovanja”, te će biti domaćin svečanog prijema u prostorijama Ureda Kantona u Briselu.
...
U okviru službenog programa, na tematsko-promotivnom štandu Kantona Sarajevo u sklopu Investor s Cafea, Committee of the Regions, Rue Belliard 99 – 101, 1040 Brussels (5. sprat) za novinare će 07. oktobra 2008. godine od 11.00 -11.30 sati biti upriličena i kratka press konferencija sa predstavnikom Ureda Kantona i prisutnom delegacijom Kantona Sarajevo i partnerskih institucija.
...
Također, u drugom dijelu manifestacije pod nazivom “Open Days go local”, u narednom periodu Kanton Sarajevo i SERDA će organizirati za učenike srednjih škola edukativni seminar o radu i institucijama Evropske unije. Najboljim učenicima seminara biti će omogućena studijska posjeta Briselu, gdje će se direktno upoznati sa radom Ureda Kantona Sarajevo i posjetiti važnije institucije Evropske unije.