Vijesti

Arhiva vijesti

Seminar posvećen pravilnoj prehrani u vrtićima

Pravilna prehrana u vrtićima
Prvi seminar o nutricionizmu (znanosti o prehrani)
U organizaciji konsultanske kuće Bio-Base d.o.o. iz Sarajeva, 04. aprila 2008. godine održan je jednodnevni seminar o temi „Nutricionizam u predškolskim ustanovama – vrtićima“. Seminar je održan u prostorijama SERDA-e te je bio namijenjen odgajateljima, vaspitačima i ekonomima koji rade u vrtićima na sastavljanju jelovnika. Kako ističu iz kompanije Bio-Base, cilj seminara bio je spoznaja i značaj nutricionizma - prehrane u psiho-fizičkom rastu, razvoju i odgoju djece predškolskog uzrasta.
Posebnu važnost seminara istakla je Arzija Mahmetović, direktorica J.U. Djeca Sarajeva te je iskazala veliku podršku organizatoru seminara sa ovakvom tematikom u svim idućim projektima.
Prvom u nizu planiranih seminara na temu nutricionizma svoje povjerenje, pored predstavnika J.U. „Djeca Sarajeva“ , iskazali su vrtići iz Bosanskog Petrovaca, Bihaća, Sanskog Mosta, Sarajeva, Goražda, Konjica, Tuzle, Mostara i Maglaja.
Seminar je podržala i kompanija SPANISH MARKET koja je sve polaznike počastila prigodnim poklonima iz svog proizvodnog asortimana.
...
izvor Bio Base d.o.o.
...