Vijesti

Arhiva vijesti

Sastanak sa vogošćanskim privrednicima

Na osnovu inicijative Općinskog vijeća Vogošća, a u skladu sa Općinskom politikom koja je orijentisana za stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za razvoj biznisa na području općine Vogošća, održan je sastanak sa predstavnicima kompanija koje posluju na području općine na temu „Šta može učiniti Općina Vogošća za vašu kompaniju?“.
Sastanku su prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća, vijećnici i predstavnici nadležnih općinskih službi. Na sastanku je razgovarano koji su to problemi sa kojima se susreću privrednici, mogućnosti tehničke pomoći stručnog osoblja Općine u raznim vidovima poslovanja, o pogodnostima koje pruža slobodna zona, o otvaranju novih radnih mjesta, nedostatku kadrovske struke za pojedine poslove, naknadi za plačanje dozvole za izgradnju i nadogradnju objekata, podsticaju u organskoj poljoprivrednoj proizvodnji i medijskim promocijama firmi i njihovih proizvoda. Također je bilo govora i o formiranju Udruženja privrednika na području općine Vogošća.
Predstavnici firmi su izrazili veliko zadovoljstvo za organizovanje ovakvog sastanka uz želju da se podrže svi napori koji će rezultirati dobrim poslovanjem i pružanjem konkretne pomoći koja je u nadležnosti Općine, te organizovanjem češćih susreta ovakvog sadržaja.
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona 033/433-900, kontakt-osoba Đejna Pinjo.