Vijesti

Arhiva vijesti

Sastanak mentora iz Federacije BiH

U organizaciji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA , te uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), 09. aprila ove godine  u prostorijama SERDA-e održan je sastanak mentora Federacije Bosne i Hercegovine, s ciljem podizanja kapaciteta mentora i unapređenja mentoring usluge koju pružaju.

Sastanak mentora iz Federacije BiH thumb thumb

Sastanak je dio aktivnosti projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSPP u zemljama zapadnog Balkana, Faza 2, 2017-2020“  koji se trenutno implementira na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije, uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).

Tokom sastanka, mentori su razmijenili iskustava na području dijagnostifikovanja kompanije te diskutovali o alatima koje koriste prilikom pružanja usluge. Mentori sa više praktičnog iskustva pružili su savjete mlađim kolegama u vezi sa problemima sa kojima se suočavaju tokom mentoringa. Također, razmjenjena su znanja i iskustva koja su stekli tokom praktične obuke  sa OJT trenerima.

Razgovarano je i o tome kako poboljšati mentorske vještine, te o oblicima promocije mentoringa kao podrške koja je korisna malim i srednjim preduzećima na području Federacije Bosne i Hercegovine.