Vijesti

Arhiva vijesti

Sajam "Jesen u Visokom"

U ponedjeljak 27. oktobra počet će sajam poljoprivredno- prehrambenih artikala 'Jesen u Visokom'. Ove godine sajam je okupio izlagače iz Visokog, ZDK, iz cijele Bosne i Hercegovine. Članovi Organizacionog odbora sajma 'Jesen u Visokom' danas su se obratili visočkoj javnosti.

'Ovom prilikom se zahvaljujemo Ministarstvu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK na punoj podršci u organizaciji ovog sajma. Prema broju izlagača i zastupljenosti moram reći da će ovaj sajam biti uspješniji u odnosu na prethodne sajmove', kazala je Edina Ferizović član Organizacionog odbora.

Pokrovitelj sajma je Općina Visoko uz pomoć Ministarstav za poljoprivredu ZDK i JKP 'Gradska groblja' Visoko.

'Sajam će biti izložbeno- prodajnog karaktera i na njemu će biti raznovrna ponuda kao i raznovrni proizvodžaći. Dakle, od poljoprivredno- prehrambenih proizvoda pa do industrijskih odnosno poluindustrijskih proizvoda koji se odnose na narodnu prehranu. Osnovni učesnici, kao i do sada su prerađivači suhog mesa, proizvođaći suhog mesa, proizvođači mliječnih proizvoda, takođe nešto što je tradicionalno, pekarska industrija kao i mnoge druge', kazala je Mirza Zečević član Organizacionog odbora.

Na sajmu će učestvovati još i pčelari, voćari, slčastičari, prerađivači voća i povrća iz cijele BiH.

'Preko 40 učesnika će biti ove godine što jeste najveći broj učesnika do sada. Ovo je prešlo u tradiciju, a nadamo se da će promijeniti karakter u međunarodni', kazao je Mugdim Čosović član Organizacionog odbora.

Sajam će biti otvoren u ponedjeljak u 11 sati na plato ispred KSC 'Mladost'. Na otvorenju biće uručene i zahvalnice za sve koji su doprinijeli razvoju poljoprivrede na našoj općini. Pozivamo sugrađane da posjete sajam i odazovu se u što većem broju.

(RTV Visoko)