Vijesti

Arhiva vijesti

Registrujte se za online učešće na Regionalnoj konferenciji Evropske preduzetničke mreže za Jugoistočnu Evropu, 04/11/2021

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, kao koordinator BITNET konzorcija u okviru projekta Evropske preduzetničke mreže, u saradnji sa SERDA-om i ostalim regionalnim partnerima, organizuje Regionalnu konferenciju Evropske preduzetničke mreže za Jugoistočnu Evropu.

Cilj ove konferencije je pospješiti saradnju među regionalnim partnerima i konzorcijima Evropske preduzetničke mreže, poboljšati kvalitet i kapacitet njihovih usluga, te istovremeno predstaviti FINNO-Access2Finance&Innovative online platformu. Ovaj jedinstveni digitalni alat,  koji  je razvijen u okviru regionalne Evropske preduzetničke  mreže, dizajniran je kao podrška daljnjem jačanju malih i srednjih preduzeća u regionu, na način da se unaprijedi njihov pristup finansiranju i da se olakša njihov inovacijski proces.

Registrujte se za online učešće na Regionalnoj konferenciji Evropske preduzetničke mreže za Jugoistočnu Evropu, 04/11/2021

Događaj će biti održan u Sarajevu, u hotelu Hills na Ilidži, 04.11.2021. godine. Događaj je hibridnog karaktera, sačinjen od plenarnog dijela, prezentacije FINNO a2f platforme i dvije panel diskusije koje za svoje teme imaju regionalni inovativni ekosistem, pristup finansijama i inovacije.

Na konferenciji će uzeti učešće visoki predstavnici relevantnih državnih i entitetskih ministarstava iz Bosne i Hercegovine, EU Direktorata za susjedstvo i proširenje (Directorate-General for Neighbourhood and Enlargement Negotiations - DG NEAR), EU Direktorata za istraživanje i inovacije (Directorate-General for Research and Innovation of the European Commission - DG RTD), EU Direktorata za regionalni i urbani razvoj (Directorate-General for Regional and Urban Policy (DG REGIO). Tu su  predstavnici Evropske izvršne agencije – EISMEA (European Innovation Council and Small and Medium-sized Enterprises Executive Agency), Evropskog instituta za inovacije i tehnologije (European Institute of Innovation and Technology - EIT), te  predstavnici regionalnih organizacija (Vijeće za regionalnu saradnju - Regional Cooperation Council - RCC). Učešče će uzeti i finansijske institucije i banke, kao što su Evropski investicioni fond (European Investment Fund - EIF),  Evropska banka za obnovu i razvoj (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD) i Evropska investiciona banka (European Investment Bank - EIB). Tu su svakako i predstavnici malih i srednjih preduzeća iz Bosne i Hercegovine i predstavnici Evropske preduzetničke mreže iz regiona (Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, S. Makedonija) i Bosne i Hercegovine, kao domaćina. 

Imajući u vidu karakter i značaj događaja, pozivamo vas da nam se priključite i prisustvujete konferenciji putem streaming link-a (dole) koji će biti otvoren od 9,00h do 14,00h u četvrtak, 04.11.2021.

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_yqLOzltzSwq0N_vVoR4o2g

Agendu događaja možete pronaći ovdje.