Vijesti

Arhiva vijesti

Prvi sastanak projekta CSSC LAB–potvrđena relevantnost sektorskog spajanja i rješenja za gradsko skladištenje energije širom Europe

29. oktobra 2020. projekat CSSC Lab održao je svoj prvi internetski sastanak, koji je služio kao prilika za dijeljenje ključnih činjenica o projektu. Predstavnik vodećeg partnera” Regionalne energetske agencije za sjeverozapadnu Hrvatsku” predstavio je partnerstvo i izložio glavni projektni pristup. Nakon toga su predstavnici četiri demo lokacije u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji predočili  glavne elemente svoje lokacije i specifično rješenje za spajanje sektora i gradsko skladište koje treba testirati. Sastanak završio raspravom, dok je još jedan demo centar u Rumuniji kontaktirao projektni tim i predložio suradnju.

Prvi sastanak projekta CSSC LAB–potvrđena relevantnost sektorskog spajanja i rješenja za gradsko skladištenje energije širom Europe

Događaj se pokazao informativnim i interaktivnim, sa više od 50 sudionika iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Slovačke i Slovenije. To ukazuje da su povezivanje sektora i gradsko skladištenje zaista teme koje odjekuju kod čitavog niza aktera širom Europe. Zapravo, sudionici su pozvani iz javnog i privatnog sektora (nevladine organizacije, sveučilišta, agencije, ministarstva, općine, između ostalog) ističući da prijelaz na čistije i energetski učinkovitije općine u Europi zahtijeva usklađen napor svih strana. Partner zadužen za realizaciju CSSC Lab projekta u Bosni i Hercegovini je Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA.

Zainteresirani mogu dobiti daljnja ažuriranja prijavom na projektni bilten ( http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/cssc-lab/campaigns ). Također će postojati redovni blogovi o postavljanju i upravljanju demo lokacijama. Prvi od ovih blogova trebao bi se pojaviti 16.11.2020 i predstaviti slučaj skladištenja fotonaponske električne energije u ruralnoj općini u Sloveniji.