Vijesti

Arhiva vijesti

Promocija uspješnih preduzetnica na području općine Novi Grad/saopćenje za javnost

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Općina Novi Grad Sarajevo je putem Centra za razvoj biznisa , Trg nezavisnosti 12, raspisala JAVNI POZIV za prijavu, odnosno kandidovanje uspješnih preduzetnica koje djeluju na teritoriji ove Općine.
Rok za prijavu jeste 03.05. – 30.05.2007. godine.
Cilj jeste ustanovljavanje takmičarske prakse koja podstiče zdravu konkurenciju i podstiče uključenje sve većeg broja žena u razvoj malog i srednjeg biznisa. Općine će nagraditi 3 najbolje, najuspješnije preduzetnice koje će odabrati ovlaštena komisija.
Ovakav vid podrške preduzetništvu definisan je Strategijom razvoja Općine Novi Grad Sarajevo i to kao strateški cilj 1 – Podsticajna poslovna klima sa visokim ljudskim potencijalom i tiče se Strateškog cilja 2 (SERDA-e) – Stvaranje podsticajnog poslovnog okvira u regiji.
Preduzetnice se mogu javiti same popunjavanjem aplikacije ili prijedlogom od strane Privredne komore, Udruženja poslodavaca, SERDA-e ili drugih subjekata.
Projektom je utvrđeno 6 indikatora za vrijednovanje poslovnog uspjeha za obrtnike, a najvažniji su:
-poslovanje u zadnje 3 godine
-broj zaposlenih
-broj priznanja u biznisu
Aplikacije su dostupne na WEB stranicama Općine, SERDA-e, Centra za razvoj biznisa Novi Grad Sarajevo, Privredne komore Kantona Sarajevo i na Info-šalteru Općine.
- Nagrade: I – 400 KM
II – 300 KM
III – 200 KM
-Svim kvalifikovanim učesnicima biti će uručena priznanja.