Dodjela certifikata za dvije grupe polaznika, koji su uspješno završili edukaciju „HACCPSISTEMINJEGOVAIMPLEMENTACIJA“, obavljena je 14.novembra 2007. godine u prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA.
Seminare, održane u terminima 20-26.09. i 25 - 31.10. 2007.g. pohađalo je i uspješno završilo 26 osoba, koje su dobile zvanje „HACCPmenadžera - savjetnika za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane, odnosno bolesti prenosivih hranom”.
Edukaciju o temi međunarodnog standarda za sprečavanje i eliminiranje trovanja hranom, odnosno o upravljanju rizikom i sigurnošću hrane (HACCP koncept), organizirala je kompanija Bio-Base d.o.o, u partnerstvu sa SERDA-om i cretifikacijskom kućom TÜV Adria ( partnerom TÜV Thüringen ).
.
.
Novi HACCP menadžeri su:
-
Dejan Anđelić / TELOPTIC d.o.o. –Mljekara „MILKOS“
-
Samila Maraj / TELOPTIC d.o.o. / Sinalco
-
Senada Mašić / - Ing. agronomije
-
Emir Verem / Restoran „SREBRNA LISICA“ - Bjelašnica
-
Miroslav Šober / Farmaceutski fakultet
-
Aleksandra Marjanović / Farmaceutski fakultet
-
Jasmina Đeđibegović / Farmaceutski fakultet
-
Enida Strojil / Fondacija MREŽA ZA EKONOMSKU SARADNJU - ECON Sarajevo
-
Božana Ristić / DONA DD Hotel „Jelena“ - Brčko
-
Maja Taslidžić / - Dipl. biolog
-
Branka Samardžija / Mesna industrija „LEVITA“
-
Ljubiša Lazarević / Veterinarska stanica Ugljevik
-
Milan Božić / Skupština opštine Laktaši
-
Amela Laličić / - Ing. hemije
-
Fatima Mačković / OMV BH d.o.o.
-
Sretko Hadžiabdić / Općina Trnovo
-
Muamer Mandra / Dipl. veterinar
-
Rasim Mujkić / J.Z.U. BANJA "ILIDŽA" GRADAČAC
-
Snežana Obradović/ Prerada i kontrola poljoprivrednih proizvoda, tehnolog
-
Hajro Kurtić / Općina Rogatica
-
Fatima Šehić / Fondacija MREŽA ZA EKONOMSKU SARADNJU - ECON Sarajevo
-
Edina Kurtić / Kantonalno ministarstvo privrede SBK-inspektorat
-
Šahza Čolak / HOTEL – Restoran BOSNA, Ilidža
-
Sviđa Vam se ovaj članak?
Podijelite ga na društvenim mrežama.