Vijesti

Arhiva vijesti

PROMOCIJA BH. TURIZMA NA ZAGREBAČKOM SAJMU

Turistička zajednica (TZ) Federacije BiH (FBiH) i Turistička organizacija (TO) Republike Srpske (RS) predstaviti će turističku ponudu BiH na Sajmu "CroTour 2008", koji će se održati od 7. do 11. maja u Zagrebu, saopćeno je iz TZ FBiH.

Kako se navodi u saopćenju, turistička ponuda BiH za sezonu proljeće - ljeto obuhvatiće rafting na bh. rijekama, kampove, promociju kulturno-historijskog nasljeđa, zatim banjski turizam, planinarenje, biciklizam i vjerski turizam.

Kroz promotivne materijale, brošure, kataloge i spotove posjetioci Sajma upoznat će se sa prirodnim ljepotama BiH, koji nude idealne uslove za odmor i rekreaciju.

Izložbeni prostor, površine 84 m2, biće mjesto za brojne susrete sa predstavnicima turističkih agencijama, tour operatorima, čiji interes za uvrštavanje bh. ponude u svoje kataloge iz godine u godinu raste.

Sajam turizma "CroTour 2008" nastavak je ovogodišnje uspješne promocije bh. turizma na prestižnim međunarodnim turističkim sajamskim manifestacijama u Pragu, Minhenu, Berlinu i Londonu, koje imaju za cilj predstaviti i privući što veći broj turista da posjete BiH, navodi se u saopćenju.
Preuzeto sa www.biznis.ba