Vijesti

Arhiva vijesti

Projekat CHEBEC: "Kriza kao vrijeme za kulturu"- webinar sa CHARLES LANDRY-em 28.05.2020.

Trenutna situacija predstavlja ogroman izazov za sve nas. Sektor kulture i kreativni sektor nisu iznimka. EU INTERREG MED projekat CHEBEC organizira webinar sa Charles Landry-em, na kojem se namjerava  razgovarati i produbiti uloga kulture i kreativnosti u krizi. Ima li posebnu ulogu pomaganje u stvaranju pozitivnijih ishoda krize? Da li nas to gura prema novim načinima stvaranja kulture? Da li digitalna alternativa pruža demokratski pristup kulturi usredotočen na ljude? Donosi li ova situacija krize neke prednosti? Ako da, kako?

Projekat CHEBEC: "Kriza kao vrijeme za kulturu"- webinar sa CHARLES LANDRY-em 28.05.2020.

Tokom webinara,a nakon kratkog podsjećanja na uticaj krize na kulturu, Charles Landry će se usredotočiti na teme:

-Kultura i četvrti stub održivosti

-Kultura i otporne tačke

-Kultura i psihološki / mentalni uticaj krize

-Kultura u doba socijalne distance

Napokon, fokusirat će se na perspektive kulture sada, kroz jednu ili dvije godine i duže.

Sve zainteresirane pozivamo da 28. maja 2020. godine u 16 sati pridruže webinaru

Kako pristupiti webinaru?

Klikom na niže navedeni link, unošenjem datog broja ID sastanka i lozinke:

Pristup : videoconf-colibri.zoom.us/j/92704399174

 
Meeting ID: 927 0439 9174
Pass.: 875484

 

O Charles Landry-ju

Charles Landry surađuje s gradovima širom svijeta kako bi im pomogao da maksimalno iskoriste svoj potencijal. Šriom svijeta je  priznat kao govornik, autor, inovator i  osoba koja omogućuje složene projekte urbanih promjena.

Kao međunarodni autoritet  za korištenje mašte u stvaranju samoodrživih urbanih promjena Charles  Landry je savjetovao gradove ili održao govore u vuše od 60 zemalja. Pomaže u iskorištavanju mogućnosti i resursa naših gradova, a njegov koncept “Kreativni grad” postao je globalni pokret. Njegova knjiga “Umjetnost stvaranja grada” nedavno je proglašena za drugu najbolju knjigu o gradovima u izboru koji je organizirala   PLANETIZEN,  web stranica za planiranje: www.planetizen.com/node/66462.

Njegova najnovija knjiga je “Građanski grad u nomadskom svijetu”. Ostale knjige obrađuju teme kao što su mjerenje urbane kreativnosti, digitalizirani grad, urbane krhkosti i rizici, gradovi osjetilnog iskustva i interkulturalizam.

Za dodatne informacije: www.charleslandry.com