Vijesti

Arhiva vijesti

Prezentacija poziva USAID WHAM

Današnja prezentacija novih javnih poziva USAID WHAM projekta za dodjelu grantovskih sredstava firmama iz metalnog, drvnog i sektora tekstila/obuće izazvala je veliki interes i živu diskusiju. Prezentaciji, održanoj u prostorijama razvojne agencije SERDA u Sarajevu, prisustvovalo je 52 predstavnika iz 34 kompanije, kao i predstavnici privrednih komora, razvojnih agencija i drugih razvojnih projekata. Grantovska podrška WHAM projekta namijenjena je proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranju novih radnih mjesta za MSP u BiH.

Prezentacija poziva USAID WHAM thumb thumb

Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) poziva sve zainteresovane i kvalifikovane organizacije da dostave svoje projektne prijedloge za podršku putem bespovratnih sredstava kako je detaljnije navedeno u nastavku

Datum izdavanja: 18. juli 2018.

Datum zatvaranja: 12. septembar 2018.

Ukupni iznos potencijalnih dodjeljenih sredstava: USD 410.000

Procijenjeni broj dodjeljenih ugovora: 14

Maksimalni iznos po ugovoru: USD 100.000

WHAM je objavio ukupno četiri javna poziva za dostavu projektnih prijedloga za podršku brzo-rastućih, izvozno-orijentisanih i izvozno spremnih malih i srednjih preduzeća iz sektora metala, drveta i/ili tekstila/obuće orijentisanih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta.

Objavljeni javni pozivi su fokusirani na:

• Razvoj radne snage u metalnom sektoru kroz obuke zavarivača i računarski numerički kontrolnih (CNC) operatera i / ili programera.

• Razvoj radne snage u drvnom sektoru i sektoru tekstila/obuće kroz obuke računarski numerički kontrolnih (CNC) operatera i / ili programera.

• Pristup novim tržištima kroz razvoj radne snage i obuke prodajnog osoblja i stručnjaka za istraživanje tržišta;

• Certificiranje kompanija u metalnom sektoru u Bosni i Hercegovini.

Za kompletnu dokumentaciju posjetite web stranicu http://www.whambih.org/.

Rok za dostavu koncept nota je 16:00 časova po lokalnom vremenu 12. septembra 2018 godine.

Sva eventualna pitanja o procesu i proceduri prijave molimo da pošaljete putem emaila najkasnije do 5. septembra 2018. godine na whamgrants@iesc.org.