Vijesti

Arhiva vijesti

Prezentacija Kreditno-garantnog fonda u okviru projekta LIFE

Privredna komora Kantona Sarajevo danas je bila domaćin sastanka na temu: „Finansijska podrška privredi Kantona Sarajevo - poticaji“. Sastanak je organizovan u okviru "Projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja - LIFE", kojeg provodi Međunarodna finansijska korporacija, članica Grupacije Svjetske banke uz podršku Britanske ambasade i u saradnji s Vladom Kantona Sarajevo.
Cilj sastanka je upoznavanje privrednika sa mogućnostima za povoljan pristup finansijskim sredstvima, tehničkoj podršci i savjetovanju. Na sastanku je istaknuto je u Kantonu Sarajevo rastu ekonomski parametri, te da se zapošljava sve veći broj mladih ljudi.

Prezentacija Kreditno-garantnog fonda u okviru projekta LIFE

Predstavnici Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA su prisutnima prezentovali Kreditno-garantni fond SERDA. KGF SERDA je finansijski instrument namijenjen podršci razvoju i jačanju preduzeća, povećanju prihoda i izvoznih sposobnosti, te otvaranju novih radnih mjesta. Ovom prilikom privrednici su pozvani da apliciraju na novu kreditnu liniju koja će biti operativna krajem augusta 2018. godine.

Događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Britanske ambasade u BiH, Privredne komore Kantona Sarajevo, Općina, BBI banke, te privrednih subjekata sa područja Kantona Sarajevo.