Vijesti

Arhiva vijesti

Predstavnik "Centra za obrazovanje odraslih SERDA" prisustvovao obuci za upotrebu ISKOOM sistema u Kantonu Sarajevo

Univerzitetski tele-informatički centar (UTIC) je dana 10.10.2023., u prisustvu velikog broja organizatora obrazovanja odraslih i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, održao prezentaciju i obuku finalne verzije ISKOOM sistema, namijenjenog praćenju i upravljanju obrazovanjem odraslih. 

Predstavnik "Centra za obrazovanje odraslih SERDA" prisustvovao obuci za upotrebu ISKOOM sistema u Kantonu Sarajevo thumb thumb thumb

Obuka je održana u Centru za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu – prof. dr. Zdravko Grebo (CIS). Ova značajna obuka označava prelazak sistema u fazu operativne upotrebe nakon višemjesečnog razvoja i testiranja.

ISKOOM - Informacioni Sistem za Kontrolu Obrazovanja Odraslih i Monitoring, predstavlja revolucionarni korak u digitalizaciji oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo. Ovaj sistem pruža organizatorima snažan alat za efikasno upravljanje obrazovnim procesima, olakšavajući praćenje napretka polaznika i izdavanje javnih isprava.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju s funkcijama novog ISKOOM sistema i postave pitanja stručnjacima iz UTIC-a. Ovo interaktivno iskustvo omogućilo je dublje razumijevanje sistema i razmjenu mišljenja između organizatora i predstavnika vlasti.

Nakon završetka prezentacije i uspješne testne faze, ISKOOM sistem je spreman za potpunu upotrebu u Kantonu Sarajevo. Ovo predstavlja značajan korak prema modernizaciji oblasti obrazovanja odraslih i boljoj kontroli obrazovnih procesa.

U svjetlu ovog značajnog dostignuća, preostaje budući napredak i pozitivni uticaj ISKOOM sistema na oblast obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo i šire.