Vijesti

Arhiva vijesti

Poziv za učešće na Transnacionalnoj radionici „ChIMERA PLUS“ projekta: "Uloga kulturnih i kreativnih industrija u urbanoj održivosti: Vizije i strategije"

Prijavite se za učešće na trećoj Transnacionalnoj radionici MED projekta “ChiMERA PLUS”: "Uloga kulturnih i kreativnih industrija u tranziciji urbane održivosti: Vizije i strategije".

Poziv za učešće na Transnacionalnoj radionici „ChIMERA PLUS“ projekta: "Uloga kulturnih i kreativnih industrija u urbanoj održivosti:  Vizije i strategije"

Vrijeme: 02.03.2022.god. (srijeda) u 16:00 sati

Događaj će se održati online, na engleskom jeziku preko Zoom platforme.

Link za registraciju (obavezno): https://bit.ly/3hbbCOK (zeleno polje „Registrati“)

Link za Zoom: https://bit.ly/3B60gEU

Radionica će biti prilika za analizu politika, strategija i iskustava za urbanu regeneraciju podržanih evropskim programima ili međunarodnim mrežama.

Otkrit ćemo iskustva mađarskog grada Pečuha, evropskog grada kulture 2010.god., Općine Bolonja i mreže kreativnih gradova, te doprinos Zajedničkog istraživačkog centra EU za novi evropski Bauhaus.

Ovo je treća po redu transnacionalna radionica koju organizuje kreativni klaster Puglia Creativa iz Italije u okviru projekta „ChIMERA PLUS“ koji ima za cilj da potiče rast kulturnih i kreativnih industrija kroz zajedničke strategije usmjerene ka održivom urbanom razvoju.

Radionici će prisustvovati brojni partneri iz Italije, Španije, Francuske, Slovenije, Hrvatske, te Vas pozivamo da uzmete aktivno učešće na radionici u sesiji pitanja i diskusije, kao i da poziv proslijedite svojim partnerima za koje smatrate da bi bilo korisno da učestvuju na ovom događaju.

Agenda događaja:

16:00 – 16:10       Pozdravni govor

16:10 – 16:30       NEB Zajednički istraživački centar

16:30 – 16:50       Evropski grad kulture

                                Janos Keresnyei, predsjednik Klastera krativnih industrija u Mađarskoj

16:50 – 17:10       UNESCO Mreža kreativnih gradova

                                Valentina Lanza, Voditeljica Ureda za kulturu Općine Bolonja

17:10 – 17:20       Pitanja i odgovori, diskusija

17:20 – 17:25       Zaključci