Vijesti

Arhiva vijesti

Poziv za učešće na Transnacionalnoj radionici „ChIMERA PLUS“ projekta: "Uloga kulturnih i kreativnih industrija u tranziciji urbane održivosti: Innov-Action"

Prijavite se za učešće na drugoj Transnacionalnoj radionici MED projekta “ChiMERA PLUS”: "Uloga kulturnih i kreativnih industrija u tranziciji urbane održivosti: Innov-Action".

Poziv za učešće na Transnacionalnoj radionici „ChIMERA PLUS“ projekta: "Uloga kulturnih i kreativnih industrija u tranziciji urbane održivosti:  Innov-Action"

Vrijeme: 22.02.2022.god. (utorak) u 17:00 sati

Događaj će se održati online, na engleskom jeziku preko Zoom platforme.

Link za registraciju (obavezno): https://bit.ly/3rNYsx5 (zeleno polje „Registrati“)

Link za Zoom: https://bit.ly/3rNYsx5

Radionica će biti prilika za analizu isustava provedenih inovativnih akcija, na kojoj ćemo ugostiti eksperte koji su svojom kreativnošću pridonijeli provedbi inicijativa održive urbane regeneracije. Predstavit ćemo i rad Federica Masse (IENA CRUZ, Pigment Workroom i Farm Cultural Park).

Istražit ćemo kako je javna i participativna urbana umjetnost promicala kulturne i održive intervencije obnove u četvrtima i perifernim područjima gradova.

Ovo je druga po redu transnacionalna radionica od ukupno 3 planirane koju organizuje kreativni klaster Puglia Creativa iz Italije u okviru projekta „ChIMERA PLUS“ koji ima za cilj da potiče rast kulturnih i kreativnih industrija kroz zajedničke strategije usmjerene ka održivom urbanom razvoju.

Radionici će prisustvovati brojni partneri iz Italije, Španije, Francuske, Slovenije, Hrvatske, te Vas pozivamo da uzmete aktivno učešće na radionici u sesiji pitanja i diskusije, kao i da poziv proslijedite svojim partnerima za koje smatrate da bi bilo korisno da učestvuju na ovom događaju.

Agenda događaja:

17:00 – 17:10       Pozdravni govor

17:10 – 17:30       Organizacije koje promiču participativne urbane umjetničke procese u perifernim područjima:

                              Farm Cultural Park - Maria Cristina Di Carlentini

17:30 – 17:50       Umjetnik koji pravi murale za upijanje smoga: Federico Massa (Iena Cruz)

17:50 – 18:10       Organizacije koje promiču participativne urbane umjetničke procese u perifernim područjima:

                              Pigment Workroom Collective - Mario Nardulli

18:10 – 18:20       Pitanja i odgovori, diskusija

18:20 – 18:25       Zaključci