Vijesti

Arhiva vijesti

Poziv na poslovne susrete pod nazivom: “REENERGY BROKARAGE EVENT RENEXPO BIH 2017“

Evropska preduzetnička mreža u Federaciji Bosni i Hercegovine – Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i REECO d.o.o. poziva privredne subjekte i druge zainteresirane iz Bosne i Hercegovine da učestvuju na međunarodnim poslovnim susretima pod nazivom: “REENERGY BROKERAGE EVENT RENEXPO BIH 2017“ .

Poslovni susreti će se održati 09. novembra 2017. godine u Sarajevu, u okviru 4. Međunarodnog sajma i konferencije za obnovljive izvore energije ienergetsku efikasnost, zaštitu okoline i upravljanje vodama.

RENEXPO® BiH Sajam je najznačajniji sajam u oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, zaštite okoliša i upravljanja vodama na teritoriji Zapadnog Balkana.

Od 1997. REECO® Grupa je organizovala internacionalne sajmove trgovine i povezala učesnike i posjetioce iz preko 80 zemalja. RENEXPO® događaji su dobili međunarodno priznanje za svoje progresivne aktivnosti od Zapadne do Centralne i Istočne Europe te kreirali visokokvalitetnu platformu za komunikaciju između kupaca i bazu za međunarodnu povezanost.

RENEXPO® BIH okuplja učesnike iz cjelokupne regije Zapadnog balkana. Međunarodni učesnici imaju jedinstvenu priliku upoznati stručnjake, donosioce odluka i savjetnike iz cjelokupne regije Zapadnog Balkana na jednom mjestu.

Glavne teme događaja su:

Obnovljivi izvori i decentralizirana proizvodnja energije

· Hidroenergija

· Energija vjetra

· Bioenergija/biomasa

· Kogeneracija

· Sistemsko zagrijavanje

· Geotermalna energija

· Fotonapon i skladištenje energije

· Toplotne pumpe i dr.

Inovativna i efikasna primjena energije

· Inteligentna i efikasna distribucija energije i skladištenje

· Energetske usluge

Energetska efikasnost u zgradama, građevinarstvu i industriji

· Ekološka tehnologija

· Zaštita voda

· Recikliranje

· Energija iz otpada

· Upravljanje vodama

· Zaštita/prevencija od poplavnih rizika

· Infrastrukturni sistem otpadnih voda

Sajam je namjenjen donosiocima odluka, privatnim i javnim preduzećima, istraživačkim i naučnim institutima, investitorima, predstavnicima državne, entitetske, kantonalne i lokalne vlasti, agencijama za zaštitu voda, tehnološkim institutima za vodu i otpadne vode, ekološkim fondovima i dr.

Pozivamo sve kompanije iz gore navedenih oblasti da uzmu učešće na međunarodnim bileteralnim susretima “REENERGY BROKERAGE EVENT RENEXPO BIH 2017“ .

Učešće na poslovnim susretima je besplatno, dok učesnici sami snose troškove smještaja i putovanja. Učesnici imaju besplatan ulaz na sajam.

Sve informacije o b2b susretima, uključujući registraciju, on-line dogovaranje sastanaka i dr. dostupne su na zvaničnoj web stranici: http://renexpobih2017.talkb2b.net/

Rokovi:

24. juli 2017. godine: Online registracija (prijavite se i kreirajte svoj profil saradnje)

4. septembar 2017 - 31. oktobar 2017. godine: Izaberite zanimljive profile i rezervišite B2B sastanke

9. novembar 2017. godine: Poslovni susreti "Reenergy brokarage event RENEXPO BIH 2017

Komunikacija na b2b susretima je na engleskom jeziku.

Kontakt osoba u Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori BiH:

Mersiha Selmanović

e-mail: mersiha.selmanovic@komorabih.ba;

tel: 033 566 242

SMJEŠTAJ

AGENDA