Vijesti

Arhiva vijesti

Poziv na akciju čišćenja grada

Komunalna policija opštine Sokolac pozvala je sve građane Sokoca, a posebno vlasnike stanova i poslovnih zgrada, trgovinskih radnji, ugostiteljskih objekata i privatnih kuća na akciju čišćenja grada, koja je počela 15. aprila, a trajaće do 15. maja.
- Stanari stambenih i poslovnih zgrada imaju obavezu čišćenja prostora oko cijele zgrade, a vlasnici poslovnih prostora treba da očiste površinu u širini prostora do ulice. Obaveza vlasnika ogrjeva, preostalog od prethodne sezone grijаnja je da drva u trupcima uklone sa javnih površina, a ostala uredno slože i očiste prostor oko njih, stoji u javnom pozivu Komunalne policije opštine Sokolac.
Pozvani su i vlasnici havarisanih automobila, ostavljenih na javnim površinama, da ih hitno uklone. U suprotnom, havarisani autombili biće uklonjeni bez traženja saglasnosti vlasnika, ali o njihovom trošku.
- Sitni otpad, nastao u akciji čišćenja grada treba odlagati u najbliže kontejnere, a krupni otpad i piljevinu ostaviti u vrećama pored kontejnera. Obaveza građana je i da urede terase, lođe i okućnice, navedeno je, takođe, u javnom pozivu sokolačke Komunalne policije.