Vijesti

Arhiva vijesti

Polaganja kamena temeljca za mljekaru »SARKUS-COMERC« –SARAJEVO

U okviru strategije poljoprivrednog razvoja općine Ilijaš, dana 1.06.2006.god. upriličen je svečani trenutak polaganja kamena temelja na Nišičkoj visoravni za izgradnju pogona mljekare za preradu mlijeka i proizvodnju mliječnih proizvoda.
Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovali su, pokraj značajnog broja stanovništva, predstavnici lokalne vlasti općine Ilijaš i predstavnici investitora –»SARKUS-COMERC« –SARAJEVO i »UNI CREDIT BANKE«.
Otvaranje mlijekare u njenom punom kapacitetu očekuje se sredinom mjeseca septembra 2006.god. kada će se okončati završno instaliranje kompletne opreme za proizvodnju.
Ovaj, strategijski razvojni projekat uveliko će značiti za razvoj općine i njenih stanovnika kao i šireg područja Kantona Sarajevo, imajući u vidu da će vlasnik mlijekare u samom početku rada uposliti između 20 do 30 radnika raznih profila, što podrazumijeva i dodatno, indirektno zapošljavanje većeg broja kooperanata na njihovim poljoprivrednim imanjima.
Ovaj vid ulaganja je dodatni stimulans za nova, investiciona ulaganja i iskorištavanje prirodnih i ljudskih potencijala kojima općina Ilijaš raspolaže.