Vijesti

Arhiva vijesti

Podrška projektima osnivača SERDA-e - prvi sastanak komisije

Prvi sastanak komisije koja će izvršiti pregled pristiglih prijava za "Podršku projektima osnivača SERDA-e tokom 2006. godine", održat će se u utorak, 18. aprila 2006. godine s početkom u 13.00 sati. Nakon pregleda pristiglih prijava ova komisija sačinjena od predstavnika SERDA-e (Sarajevske regionalne razvojne agencije) i predstavnika ASB-a (Arbeiter-Samariter-Bubd e.Vgermany) će Nadzornom odboru Agencije predložiti projekte za usvajanje.
U prvoj fazi implementacije ovog projekta kreirani su formulari za prijavljivanje projekata osnivača SERDA-e i uspostavljeni kriteriji na osnovu kojih će biti izvršen odabir pojedinačnih prijedloga projekata. U drugoj fazi dostavljeni su formulari opštinama/općinama da kandidiraju svoje programe i projekte. Projekt se trenutno nalazi u svojoj trećoj fazi implementacije kada će biti izvršen izbor prijedloga projekata koji će biti podržani, a nakon toga formirat će se projektni tim, te izraditi projekt za svaki prihvaćeni prijedlog. Slijedi četvrta faza kada će se pristupiti implementaciji, sufinansiranju ili finansiranju izabranih projekata. U drugoj polovini 2006. godine pokrenula bi se peta faza koja će podrazumijevati ponovljeni poziv prema osnivačima za kandidiranje novih projekata, izbor prijedloga projekata, formiranje timova, implementaciju projekata i konačno njihovu medijsku promociju.
Cilj i svrha „Podrške projektima osnivača tokom 2006. godine“ su uključivanje SERDA-e u akcije lokalne zajednice, finansijska i stručna podrška projektima osnivača, ravnomjerna implementacija projekata na području regije, te podrška infrastrukturnim projektima na područjima slabije razvijenih opština/općina Sarajevske makroregije (SMR).