Vijesti

Arhiva vijesti

POČELA MANIFESTACIJA 'DANI JABUKE' U GORAŽDU

Peta tradicionalna privredna manifestacija 'Dani jabuke' otvorena je u četvrtak 16. 10.2008.godine i trajat će sve do 18.10.2008. Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovao je veliki broj gostiju, zvaničnika sa područja BPK-a Goražde, kao i predstavnika Vlade Federacije BiH , a manifestaciju je zvanično otvorio ministar u Vladi F BiH g-din Salko Obhođaš.
Ove godine na manifestacija će okupiti više od 50 izlagača iz BiH i Srbije. Potvrđen je dolazak proizvođača iz Banje Luke, Ljubuškog, Gradačca, Tuzle, Gračanice, Sokoca, Sarajeva i drugih gradova.
Prvi put na manifestaciji će se predstaviti Udruženje „Organsko BiH“, a Zadružni savez FBiH na svom izložbenom prostoru okupit će nekoliko zadruga. U saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom iz Sarajeva bit će organizirana predavanja, a u okviru manifestacije dodijelit će se priznanja i novčane nagrade najuspješnijim voćarima. Posjetitelji će imati priliku vidjeti i etno-kutak u kojem će se demonstrirati tradicionalni načini proizvodnje pekmeza, te obići i bosansku sobu Udruženja „Goraždanke“.