Vijesti

Arhiva vijesti

Ozvaničen završetak radova na projektu „Kanalisanje otpadnih voda sa lokaliteta Kanara

Direktor Sarajevske regionalne razvojne agencije - SERDA Ševkija Okerić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i pomoćnik gradonačelnice Grada Sarajeva za lokalno poslovanje Sahrudin Sarajčić, danas su svečano ozvaničili završetak radova na projektu „Kanalisanje otpadnih voda sa lokaliteta Kanara“.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže počeli su 2007. godine i finalizirani u julu 2008. godine, a finansirali su Ministarstvo za prostorno uređenje i zaštitu okoliša KS sa izdvojenih 500.000 KM, Općina Novo Sarajevo sa 300.000 KM, Opština Istočno Novo Sarajevo sa 200.000 KM, Grad Sarajevo sa 30.000 KM i SERDA sa 20.000 KM. Implementator i koordinator projekta bila je SERDA, a izvođač radova firma „Mibral” iz Sarajeva.

Tokom današnje posjete lokalitetu partneri u realizaciji projekta izrazili su izuzetnu zahvalnost Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji koja je koordinirala cjelokupnim projektom, te Ministarstvu za prostorno uređenje i zaštitu okoliša KS kao glavnom finansijeru. Ovo je jedan u nizu složenih projekata koji je uspješno implementiran u saradnji sa svim nivoima vlasti, a koji su od početka bili uključeni u njegovu realizaciju.
S obzirom na to da je na prostoru ovog dijela glavnog grada postojalo jezero otpadnih voda, realizacijom projekata izgradnje kanalizacione mreže, obezbijeđeni su mnogo kvalitetniji uslovi za život svih stanovnika koji ovdje žive.
...
...
..
...
.