Vijesti

Arhiva vijesti

Otvoreni poziv obrtnicima i umjetnicima

Sarajevska Regionalna Razvojna agencija SERDA d.o.o.  implementira projekt WOOL (Vuna kao izvanredna prilika za moć) u okviru INTERREG VB Jadransko-jonskog programa ADRION 2014-2020. Projekt, predvođen Tehnološkim parkom Pordenone SCPA, provodi se u šest jadransko-jonskih zemalja: Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Grčkoj. Iako je vuna duboko ukorijenjena u našu kulturnu baštinu, danas se rijetko obrađuje i podcjenjuje se tržišni potencijal proizvoda povezanih s vunom.

Otvoreni poziv obrtnicima i umjetnicima

Ciljevi

Opći cilj projekta WOOL je valorizirati vunu kao važan prirodni resurs i zaštititi kulturnu baštinu ručno izrađenih proizvoda od vune. Da bi se povećala atraktivnost rukotvorina od vune, potrebni su treninzi, razmjena dobrih praksi i izgradnja kapaciteta za lokalne umjetnike i obrtnike. Kombinacija tradicionalnog znanja i modernog dizajna omogućit će tradicionalnim proizvodima od vune da dobiju veću atraktivnost.

Sveukupno, najmanje  4  treninga bit će organizirana u Bosni i Hercegovini do kraja 2021. godine.

Cilj ovog otvorenog poziva je:

- identificirati polaznike koji će imati koristi od besplatnih treninga o kreiranju ručno izrađenih proizvoda od vune.

Svi polaznici bit će pozvani da postanu članovi međuregionalne jadransko-jonske WOOL mreže, stičući međunarodnu izloženost i mogućnosti profesionalne razmjene između umjetnika i obrtnika u svim WOOL regijama.

Prihvatljivi kandidati:

- iskusni obrtnici i dizajneri (fizičke i pravne osobe) koji izrađuju ručno izrađene proizvode od vune, zainteresirani za provođenje treninga o ručno izrađenim proizvodima od vune za druge obrtnike,

- pravne osobe (mala i srednja preduzeća, udruženja, nevladine organizacije) koje rade ili su zainteresirane za obuku i uvođenje ručno izrađenih proizvoda od vune,

- pojedinci zainteresirani za stvaranje ručno izrađenih proizvoda od vune.

 

Svi prihvatljivi kandidati pozivaju se da pošalju pismo o interesa, navodeći:

(i) kontakt podatke,

(ii) iskustvo u ručnoj izradi proizvoda od vune i

(iii) motivaciju za sudjelovanje na obukama WOOL-a kao polaznici.

Pismo interesa treba poslati na sljedeću e-adresu: amela@serda.ba s referencom: „WOOL otvoreni poziv za obrtnike/umjetnike”

 

Rok za apliciranje

Ovaj je poziv otvoren sve do popune mjesta polaznike, ali najkasnije do 31.07.2021.