Vijesti

Arhiva vijesti

Osnovana stranka penzionera-umirovljenika Fojnice

Predsjednik Hamza Salihagić, zamjenik Stipan Šimunić

Srijeda, 29.03. - Danas je u konferencijskoj sali hotela "Reumal" u Fojnici održana osnivačka Skupština Stranke penzionera - umirovljenika Bosne i Hercegovine. Fojnica je posljednja općina SBK-a koja je osnovala Stranku penzionera - umirovljenika i formirala OO Stranke penzionera - umirovljenika Fojnice.

Na osnivačkoj skupštini je bilo prisutno 56 penzionera - umirovljenika koji su potpisali pristupnice a od gostiju su osnivačkoj Skupštini prisustvovali Salko Isak, zamjenik predsjednika Stranke penzionera - umirovljenika BiH, Jozo Bilić, dopredsjednik kantonalnog odbora stranke i član glavnog odbora Stranke penzionera - umirovljenika BiH i Bahrudin Kadrić, predsjednik kantonalnog i član glavnog odbora BiH stranke Penzionera - umirovljenika. Izabran je OO stranke a u njega su izabrani: Hamza Salihagić, Stipan Šimunić, Nezir Aletić, Ramiz Aletić, Josip Sadevski, Nazif Hurem, Anto Bagarić, Sakib Polutan i Ivica Pecirep.

U Nadzorni odbor su izabrani: Hazim Kučuk (predsjednik), Elvira Numanagić i Josip Stojanović. U Kantonalni odbor stranke je izabran Hamza Salihagić, koji nam je kazao: "Ovdje smo formirali Stranku penzionera - umirovljenika u Fojnici a na ovoj izbornoj skupštini bilo je govora o najznačajnijim pitanjima vlastite egzistencije nas penzionera - umirovljenika. Mi smo zajednička interesna politički multietnička Stranka penzionera - umirovljenika, stranka svih nas. Stranka penzionera - umirovljenika je na području BiH osnovana u 78 općina, što se tiče SBK-a zadnja smo općina koja ju je osnovala iako općina broji skoro 2000 penzionera - umirovljenika. Preko svojih predstavnika u institucijama zakonodavne i izvršne vlasti ćemo se najdirektnije boriti za adekvatno pozicioniranje penzionera u našem društvu. Pored onih koji ne rade i socijalnih slučajeva mi smo najugroženija kategorija stanovništva u BiH".