Vijesti

Arhiva vijesti

Općina Posušje nastavlja sa ispunjavanjem uvjeta za BFC certifikat

U skladu sa BFC standardom, u prostorijama Općine Posušje 11.06.2018. godine održana je redovna godišnja nadzorna provjera BFC SEE certifikata za Općinu Posušje koja je zvanično nosilac certifikata od 22.05.2017. godine.

Općina Posušje nastavlja sa ispunjavanjem uvjeta za BFC certifikat

Pored evaluatora Zlatana Saračevića iz Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, provjeri su prisustvovali i općinski načelnik Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, te svi članovi općinskog Projektnog tima koji su učestvovali u procesu zadovoljavanja kriterija traženih BFC certifikatom.

Nadzornom posjetom je predviđena provjera tri najslabije ocijenjena kriterija, najmanje jednog eliminacionog kriterija te preporuka iz verifikacionog izvještaja. Općina je, i nakon sticanja prava na certifikat, nastavila sa radom na održavanju nivoa ispunjenosti kriterija, kao i daljem unapređenju kriterija u skladu sa preporukama. Evaluator je nakon  provedene provjere izjavio: „Sam proces certificiranja je doprinio poboljšanju rada unutar općinskog organa uprave, stvorio preduvjete za uzlaznu saradnju sa privrednicima i stvaranje partnerskog odnosa s obje strane, te ostavio prostor za dalja unapređenja“.