Vijesti

Arhiva vijesti

Održana treća radionica o razvoju konkurentnosti i inovacijama u industriji zelene i pametne mobilnosti

U prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA je 14. novembra 2019. godine održana treća u nizu radionica na temu razvoja konkurentnosti i inovacija u industriji zelene i pametne mobilnosti.

Održana treća radionica o razvoju konkurentnosti i inovacijama u industriji zelene i pametne mobilnosti thumb thumb

Na radionici okupljenim korisnicima iz javnog i privatnog sektora, predstavljene su rezultati testiranja pilot usluge namjenjene MSP iz oblasti zelene i pametne mobilnosti s ciljem promocije regionalne saradnje između poduzetništva, istraživačkih tijela i javnog sektora, podrške poduzetničkim inovacijam za održivu mobilnost i pomoć pri prepoznavanju novih tržišnih prilika.

Istaknuti predavači iz akademske zajednice i eksperti iz ove oblasti, na radionici su predstavnicima MSP predstavili alate koji su nastali kao rezultat pilot aktivnosti podijeljenih su u tri oblasti: razumijevanje tržišta, B2B susreti i pregledi javnog finansiranja.

U nastavku realizacije projekta provodit će se aktivnosti prenosa znanja na javni sektor i donosioce odluka, s ciljem održivosti projektnih aktivnosti.

GREEN MIND – Zelene i pametne inovacije u industriji mobilnosti je 30-mjesečni projekat u sklopu INTERREG MED programa koji se finansira iz EU fondova i implementira na osam MED teritorija: Emilia-Romagna/Italija, Grčka, Andaluzija/Španija, PACA region/Francuska, Istra/Hrvatska, Splitsko-dalmatinska županija/Hrvatska i  Bosna i Hercegovina. Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA je IPA partner zadužen za implementaciju projekta na prostoru Bosne i Hercegovine.