Vijesti

Arhiva vijesti

Održana radionica "Volonterizam u doba Covid-19"

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA organizirala je 09.03.2022. godine, radionicu"Volonterizam u doba COVID-19".

Održana radionica "Volonterizam u doba Covid-19" thumb thumb

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA organizirala je jučer 09.03.2022. godine, radionicu"Volonterizam u doba COVID-19" u okviru projekta "Europska alijansa za podršku volonterizmu – ERAS", finansiranog sredstvima programa "Europa za građane".

Projekat ERAS Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, zajedno sa partnerima iz Slovenije, Srbije, Portugala, Makedonije, Malte, Latvije, Albanije, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Mađarske i Litvanije realizira od septembra 2021. godine. Cilj projekta je dugoročno partnerstvo trinaest gradova iz trinaest različitih zemalja kako bi zajednički poboljšali uslove za razvoj volonterizma u partnerskim zemljama, kao i širom Europe.

U okviru radionice, domaćim i inostranim gostima obratili su se i predstavnici organizacija  "Pomozi.ba", "trebalsta.ba" platforme, Fondacije Izvor nade, „Let´s do it“ i SOS Dječijeg sela koji su prezentirali volonterske programe razvijene u toku pandemije COVID-19, planove za budućnost i mogućnosti za umrežavanje sa inostranim partnerima kako bi brže i lakše reagovali na eventualne buduće globalne izazove.