Vijesti

Arhiva vijesti

Održan sastanak mentora iz Federacije Bosne i Hercegovine

Mentori iz Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, Razvojne agencije Žepče i Tehnološkog parka SPARK Mostar, učestvovali su na sastanku mentora iz Federacije Bosne i Hercegovine, koji je održan 11. marta u prostorijama agencije SERDA. Sastanak je organizovan u saradnji sa Federalnim  ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA.

Održan sastanak mentora iz Federacije Bosne i Hercegovine

U okviru sastanka, mentori su imali priliku razmijeniti dosadašnja iskustva, kao i izazove sa kojima se suočavaju  tokom praktične obuke u preduzećima. Bila je ovo prilika da se predlože i određene mjere za poboljšanje, kako bi svi mentori  dodatno unaprijedili svoje mentorske vještine.

Sastanak je organizovan u okviru projekta «Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu – faza 2» u čijoj realizaciji učestvuju Federalno  ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA.

Zahvaljujući podršci Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, do sada su certificirana 34 mentora u Federaciji BiH. 26 kompanija koje su ispunile uslove javnog poziva Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta su korisnici besplatne  mentoring podrške.