Vijesti

Arhiva vijesti

Održan sajam domaće privrede

Načelnik Koldžo i predsjednik Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ Admir Kapo svečano otvorili sajam

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjednik Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ Admir Kapo, u subotu, 31. juna na Vilsonovom šetalištu su svečano otvorili Sajam domaće privrede.

Mnogobrojni građani su u subotu i nedjelju, 31. juna i 1. jula, imali priliku uživati u domaćim proizvodima, koje su za njih pripremili predstavnici 25 domaćih firmi.

Načelnik Koldžo je naglasio da je ovakav vid manifestacije Općina Novo Sarajevo započela još prošle godine, kada je održan „Sajam domaće male privrede“.

- Kroz aktivnosti održavanja ovakvih sajmova, pomažemo u razvijanju svijesti o potrebi korištenja domaćeg proizvoda. Želimo Vilsonovom šetalištu podariti još sadržaja, pored onih koje ono pruža svojom prirodnom ljepotom, te u sklopu projekta „Vilsonovootvoreni kulturni centar“, kroz brojne manifestacije građanima omogućiti dodatne ugođaje, naglasio je Koldžo.

Sajam je, pored mnogobrojnih građana i gostiju iz kulturnog i javnog života, posjetio i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo, koji je podržao sajam, te naglasio značaj afirmacije domaćih proizvoda.