Vijesti

Arhiva vijesti

NAJAVA: 23. oktobra 2023. godine prezentacija energetske tranzicije MSP i Strateške platforme strategije razvoja održivog turizma u Kantonu Sarajevo

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo organiziraju 23.okotobra 2023. godine u Sarajevu (Europe House) događaj na kojem će biti prezentirati rezultati “Energetske tranzicije malih i srednjih preduzeća u Kantonu Sarajevo i Strateške platforme strategije razvoja održivog turizma u Kantonu Sarajevo”.

NAJAVA: 23. oktobra 2023. godine prezentacija energetske tranzicije MSP i Strateške platforme strategije razvoja održivog turizma u Kantonu Sarajevo

Događaj se organizuje u okviru  manifestacije „Zelena sedmica“ i  projekta „Razvoj održive turističke prakse i energetski efikasnog poslovanja u Bosni i Hercegovini“, čiji su implementatori SERDA i Ministarstvo privrede, a  kojeg  sufinansiraju Europska unija i Njemačka vlada (BMZ) u okviru šireg Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery projekta.

Prisutnima će biti prezentirani energijska tranzicija preduzeća drvnog i metalskog sektora, kao i analiza potrošnje energije i potrebe za energijskom tranzicijom malih i srednjih preduzeća (MSP) u BiH. Nadalje, prikazaće se i implementirane mjere u okviru aktivnosti podrške energetskoj tranziciji MSP u Kantonu Sarajevo, te će biti riječi o mjerama energijske tranzicije MSP u Bosni i Hercegovini. Takodje, biće predstavljena Strateška platforma Strategije razvoja održivog turizma u Kantonu Sarajevo, sa osvrtom na značaj izrade ovog dokumenta za  održivi turizam u Kantonu Sarajevo, te  cjelokupan razvoj turizma u BiH.

Inače, manifestacija „Zelena sedimica“ traje od 23. do 27.oktobra 2023.godine i osim pomenutog događaja, 26.10.2023.godine biće održana i prezentacija rezultata projekta „Uspostavljanje hub.a održivog turizma za desitnacije i biznise u BiH“, a 27.10.2023.godine radionica za biznise, organizacije i medije o temama:  Kako uvesti prakse održivog turizma u poslovanje,  Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini, kako da radimo zajedno i Održivi turizam: uloga i potrebe medija“ . Takođe, od 24. do 27.oktobra 2023.godine, svi zainteresirani mogu posjetiti izložbu o održivom turizmu i održivim destinacijama na lokaciji  “Europe House”, Maršala Tita 62, Sarajevo.