Vijesti

Arhiva vijesti

Načelnik Koldžo predao na korištenje novoizgrađeno sportsko igralište učenicima OŠ „Velešićki heroji“


Na izgradnju igrališta čekalo se više od deset godina


U mjesecu maju ove godine ispred OŠ „Velešićki heroji“, položen je kamen temeljac za izgradnju dječijeg igrališta. Nedugo nakon toga, počeli su i radovi na njegovoj izgradnji, kako bi se našim najmlađim sugrađanima, učenicima ove škole, obezbijedio prostor za igru. Na njihovu neizmjernu radost, radovi su završeni, a načelnik Koldžo izmamio je osmijeh na licima mnogih, predavši jučer igralište na korištenje direktorici škole Jasni Nikšić, učenicima i nastavnom osoblju.

Direktorica Nikšić nije krila oduševljenje činjenicom da je ova škola nakon više od decenije čekanja dobila igralište, te se zahvalila načelniku i svima onima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

- Ovo je veliki dan za naše učenike, njihove roditelje i zaposlenike naše škole. Napokon, nakon više od deset godina naš san se ostvario, prvenstveno zahvaljujući načelniku Općine Nedžadu Koldži.

Povodom jučerašnjeg dana, učenici OŠ „Velešićki heroji“ i njihovi gosti – učenici „Šeste osnovne škole“ Ilidža, priredili su kulturno – umjetnički i zabavni program, na kojem su se učenici predstavili kroz ritmičke tačke, folklor i sekciju hora. Uz njihovu pomoć, naša muziča zvijezda Amel Ćurić otpjevao je pjesmu „Što nas ima mašallah“.

Nakon zabavnog programa koji je bio upriličen ispred škole, domaćini i gosti su se uputili prema igralištu, na kojem je načelnik Koldžo simboličnim bacanjem lopte sa centra, predao igralište učenicima na korištenje.

Novoizgrađeno sportsko igralište je dimenzija 40x20 metara, na kojem su postavljene nove tribine, pristupne staze i zaštitne ograde.

Izvođač radova bila je firma „Tehnograd“ iz Tuzle, a njihov investitor Općina Novo Sarajevo sa izdvojenih 146.509 KM.