Vijesti

Arhiva vijesti

Načelnik Koldžo i direktor firme „Kolinvest” potpisali ugovor o izgradnji novog objekta za prostorije MZ „Pofalići I”


U novoizgrađenom objektu bit će i prostorije za ambulantu i SD „Pofalićki”


Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme “Kolinvest” Latif Kolak, danas su u prostorijama mjesne zajednice “Pofalići I” potpisali ugovor o izgradnji novog objekta u kojem će biti prostorije mjesne zajednice.
Prema riječima načelnika Koldže, novim objektom riješit će se prostor za mjesnu zajednicu Pofalići I, ambulantu i sportsko društvo „Pofalićki”.
- Budžetom Općine Novo Sarajevo za 2008. godinu, obezbijedili smo sredstva za izgradnju nove zgrade, koja će se nalaziti iza postojećeg starog objekta. Riješili smo imovinsko – pravne odnose, obezbijedili smo projektnu dokumentaciju, proveli postupak javne nabavke, izdali građevinsku dozvolu i urbanističku saglasnost, te raspisali konkurs za izvođača radova. Izgradnjom novog objekta, stanovnici ovog područja dobit će prostorije za mjesnu zajednicu kojoj pripadaju, ambulantu i SD „Pofalićki” – najstarije sportsko društvo sa područja Novog Sarajevo, izjavio je Koldžo.
Radove, koji bi trebali početi u narednih nekoliko dana, izvodit će projektantska kuća «Projekt», a nadzor će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Objekat će biti ukupne površine 250 kvadratnih metara.
Općina Novo Sarajevo je za navedeni projekat iz budžeta izdvojila 340. 000 KM.