Vijesti

Arhiva vijesti

Na ovogodišnjem “Brokerage Event for Innovation Agencies” predstavljena i agencija SERDA

Europska mreža razvojnih agencija EURADA iz Brisela i ove je godine organizirala događaj na kojem su razvojne agencije imale priliku predstaviti aktivnosti i najznačajnije projekte. Na online događaju “Brokerage Event for Innovation Agencies” koji je održan 25. marta 2021. godine, pred više od 140 učesnika, predstavljena je i Agencija SERDA, te su razmjenjena dosadašnja iskustva u realizaciji projekata. Bila je ovo prilika za kreiranje novih ideja, kao i širenje mreže partnerstava na evropskoj razini.

Na ovogodišnjem “Brokerage Event for Innovation Agencies” predstavljena i agencija SERDA

Na današnjem događaju, moglo se vidjeti kako učesnici iz svih krajeva Europske unije, ali i zemalja koje su na putu priključenja EU, stvaraju sinergiju koja se može pretočiti u nove projekte. U uvodnom dijelu predstavnici Europske komisije, predstavili su neke od budućih inicijativa u okviru novog programa Horizon Europe za podršku inovacijama i digitalizaciji.

Zahvaljujući ovogodišnjem, šestom po redu “Brokerage Event for Innovation Agencies”,  svi učesnici su dobili priliku organizirati bilateralne sastanke, uspostaviti nove konzorcije za potencijalne projekte i stvoriti veze za nova  partnerstva za buduće pozive