Vijesti

Arhiva vijesti

Marsej domaćin druge akcije mobilnosti za korisnike pilot aktivnosti u okviru EU INTERREG MED projekta CHEBEC

Od 10.do 12 septembra 2019. godine u Marseju je održana druga akcija mobilnosti za korisnike pilot aktivnosti u okviru EU INTERREG MED projekta CHEBEC,a u organizaciji francuskog partnera AMI - Aide aux Musiques Innovatrices.

 

Marsej domaćin druge akcije mobilnosti za korisnike pilot aktivnosti u okviru EU INTERREG MED projekta CHEBEC

Tom prilikom su održani  okrugli stolovi, radionice, upoznavanje i predstavljanje korisnika, izložbe, , kao i  susreti projektnih partnera i njihovih korisnika iz sektora kulture i kreativne industrije, odabranih po CHEBEC programu iz cijelog euromediteranskog područja (Francuska, Portugal, Španija, Italija, Bosna i Hercegovina).

 Susreti su bili  namijenjeni poduzetnicima, operatorima, institucijama iz sektora kulture i kreativne industrije, kao i donositeljima političkih odluka koji se bave pitanjem ekonomskog razvoja regija u MED području te  podržavaju internacionalizaciju kulture i kreativnog poduzetništva  na svom području.

Svrha ove akcije mobilnosti bila je

- pružiti sudionicima strateške i praktične informacije za povećanje njihovog razvoja i ekonomske održivosti;

- ojačati međuregionalne ekosisiteme promocijom veza s poduzetnicima iz drugih područja Mediterana i na taj način olakšati im pristup mediteranskim tržištima;

- razviti sposobnost poduzetnika iz sektora kulturei kreativne industrije za inovacije u svom poduzetničkom pristupu.

Događaju u Marseju su prisustvovali predstavnici iz naše države odabrani za pilot aktivnost u okviru projekta CHEBEC, kao i predstavnici Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, koja je zadužena za implementaciju projekta CHEBEC u Bosni I Hercegovini.