Vijesti

Arhiva vijesti

Kreativna radionica održana za firmu „Flora Handmade“ u okviru projekta „CreaInnovation“

Četvrta kreativna radionica za mala i srednja preduzeća u okviru SERDA-inog projekta „CreaInnovation“ održana je 11.11.2019.god. za firmu „Flora Handmade“ iz Sarajeva.

Kreativna radionica održana za firmu „Flora Handmade“ u okviru projekta „CreaInnovation“ thumb thumb thumb

GrowUp Business & Innovation Hub na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu bio je domaćin radionice kojoj su prisustvovali predstavnici firme, eksperti za inovacije i kreativnost, te studenti.

„Flora Handmade“ je firma koja se bavi ručnom izradom unikatnog i personaliziranog nakita sa prirodnim cvijećem, a radionica je imala za cilj prepoznati ključne izazove za dalji rast i razvoj firme u kontekstu primjene održivih inovacija. Tokom radionice izrađen je i akcioni plan za implementaciju predloženih rješenja koji bi firma trebala implementirati u predstojećem periodu.

„Creainnovation“ je jedan od 5 projekata koje SERDA trenutno implementira u okviru MED programa, a ima za cilj da dizajnira, pokrene i testira e-Labs za inovacije i kreativnost koji će uključivati regionalne i međuregionalne javne subjekte, studente, istraživače i menadžere, te da osmisli i testira struktuirane procese za nove vidove podrške inovacijama.