Vijesti

Arhiva vijesti

Koordinacioni sastanak partnera u Beogradu

U okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSPP u zemljama Zapadnog Balkana, faza 2, 2017-2020“ koji se realizuje uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), 21. i 22. novembra ove godine u Beogradu je održan OCM sastanak na kojem su učestvovali i predstavnici SERDA-e, kao i partnerskih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, uz goste iz Bugarske agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i visoki predstavnici Ambasade Japana i JICA.

Koordinacioni sastanak partnera u Beogradu thumb thumb

U uvodnom dijelu prisutnima se obratio  Nj.E. ambasador Japana, Đunići Marujama, koji je istakao da su mala i srednja preduzeća osnova svake ekonomije, i da su velika i uspješna japanska preduzeća uglavnom nastala od malih porodičnih firmi.  Na skupu je predstavljena i najbolja praksa mentoring usluge kroz dva uspješna preduzeća u Srbiji.

Također, predstavljene su i dosadašnje aktivnosti u realizaciji projekta na nivou svake države pojedinačno te je istaknuta važnost i kontinuitet saradnje sa JICA u uspostavljanju i daljem unapređivanju standardizovane usluge mentoringa u svim zemljama partnerima na projektu.