Vijesti

Arhiva vijesti

Inaugurisani projekti Prvog poziva  EU INTERREG Programa za Dunavsku regiju

Inauguracijom projekata Prvog poziva  EU INTERREG Programa za Dunavsku regiju 2021-2027,u organizaciji Direkcije za europske integracije BiH, 18.aprila 2024.godine obilježen je početak implementacije 53 projekta, u kojima s čak 68 ugovora učestvuju partnerske organizacije iz Bosne i Hercegovine.

Inaugurisani projekti Prvog poziva  EU INTERREG Programa za Dunavsku regiju

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA učestvuje u realizaciji osam projekata -u jednom kao vodeći partner, a u sedam projekata kao projektni partner. Po broju projekata i partnerskih ugovora, kao i po iznosu budžeta, bosanskohercegovački korisnici su premašili pokazatelje iz cijele prethodne programske faze već u prvom javnom pozivu ovog transnacionalnog programa. Projektno osoblje SERDA, zaduženo za implementaciju projekata prisustvovalo je ovom skupu, a projekt menadžerica projekta Green-Tex se kao panelista obratila prisutnima govorivši o iskustvu saradnje u transnacionalnim projektima.

U drugom dijelu događaja održana je implementacijska radionica za projektne partnere, kao dio aktivnosti izgradnje kapaciteta za učešće u programima teritorijalne saradnje.