Vijesti

Arhiva vijesti

Firma „Empress“ učesnik treće kreativne radionice projekta „CreaInnovation“

Firma „Empress“ iz Zenice, proizvođač odjeće za vrt, kućnog dekora, te radne odjeće učesnik je treće po redu kreativne radionice za mala i srednja preduzeća u okviru  projekta „CreaInnovation“ koji implementira SERDA, a koji se finansira iz EU MED programa.

Radionica je održana 30.10.2019.god. na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, na kojoj su predstavnici firme, eksperti u oblasti inovacija i kreativnosti i studenti generisali nove ideje za unapređenje poslovnih performansi firme i razvoj njihovog novog brenda „Queen of Garden“.

Firma „Empress“ učesnik treće kreativne radionice projekta „CreaInnovation“ thumb thumb thumb

Korištenjem kreativnih alata i metoda, radionica je rezultirala akcionim planom za implementaciju inovacionih rješenja firme „Empress“ koji će se realizirati u predstojećem periodu.

„Creainnovation“ je projekat koji okuplja 9 partnera iz 9 zemalja, traje do juna 2020.god. a ima za cilj da dizajnira, pokrene i testira e-Labs za inovacije i kreativnost koji će uključivati regionalne i međuregionalne javne subjekte, studente, istraživače i menadžere, te da osmisli i testira struktuirane procese za nove vidove podrške inovacijama.