Vijesti

Arhiva vijesti

Edukacija za upravnike stambeno-poslovnih zgrada u okviru Modela energetske efikasnosti

U okviru projekta Model poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu na području Kantona Sarajevo (Model EE) 27.03.2019. godine, održana je edukacija za upravnike stambeno-poslovnih zgrada

Edukacija za upravnike stambeno-poslovnih zgrada u okviru Modela energetske efikasnosti

U okviru projekta Model poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu na području Kantona Sarajevo (Model EE) 27.03.2019. godine, u organizaciji udruženja upravitelja stambeno-poslovnih zgrada FBiH u Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine, održana je edukacija za upravnike stambeno-poslovnih zgrada. Prisutnim se ispred Privredne komore FBiH obratio gospodin Almin Mališević i iskazao spremnost komore da podrži ovakve projekte.  Na edukaciji je prisutnima prezentiran Model EE, prednosti primjene mjera energetske efikasnosti na stambenim objektima, kao i koraci u procesu prijavljivanja korisnika. Edukaciju su održali članovi Radne grupe za podršku implementaciji Modela EE, te uposlenici Ureda za energetsku efikasnost SERDA.

Učesnici edukacije su izrazili zadovoljstvo prezentiranim Modelom EE i zainteresovanost za aktivno učešće u implementaciji navedenog Modela. Iznijeli su probleme sa kojima se susreću u radu te potrebama da se postojeća zakonska regulativa poboljša. Ukazali da postoji velika potreba za edukacijom etažnih vlasnika o mjerama energetske efikasnosti.

Zajednički zaključak održane edukacije je da Model EE doprinosi općem dobru građana Kantona Sarajevo i da će da će svojim korisnicima pružiti podršku pri implementaciji Model EE.