Vijesti

Arhiva vijesti

Edukacija korisnika modela energetske efikasnosti u općini Vogošća

U okviru projekta Model poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu na području Kantona Sarajevo (Model EE) 11.12.2018. godine u velikoj sali Općine Vogošća održana je edukacija za korisnike

Edukacija korisnika modela energetske efikasnosti u općini Vogošća thumb thumb thumb thumb

Edukaciji su prisustvovali predstavnici i članovi savjeta mjesnih zajednica sa područja općine Vogošća. Na edukaciji je prisutnima prezentiran Model EE, prednosti primjene mjera energetske efikasnosti na stambenim objektima, kao i koraci u procesu prijavljivanja korisnika. Edukaciju su održali profesori Azrudin Husika i Nijaz Delalić, koji su ujedno i članovi Radne grupe za podršku implementaciji Modela EE, te uposlenici Ureda za energetsku efikasnost SERDA.

Učesnici edukacije su izrazili zadovoljstvo prezentiranim Modelom EE i zainteresovanost za učešće u implementaciji navedenog Modela. Zajednički zaključak održane edukacije je da Model EE doprinosi općem dobru građana Kantona Sarajevo i da će putem mjesnih zajednica građani biti pozvani da se prijave na Model EE.

U narednom periodu edukacije za korisnike Modela energetske efikasnosti će biti  održane u općinama Hadžići, Stari Grad i Centar, nakon čega se očekuje objava javnog poziva za izbor korisnika na čijim objektima bi se izvodili radovi u svrhu implementacije mjera energetske efikasnosti.