Vijesti

Arhiva vijesti

BJELAŠNICA: OTVORENA ZIMSKA TURISTIČKA SEZONA U BiH

Nova zimska turistička sezona u Bosni i Hercegovini 2007/2008. otvorena je danas svečanom manifestacijom na planini Bjelašnici kod Sarajeva. Manifestaciju je otvorio federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg u prekrasnom zimskom ambijentu i odlično pripremljenoj atmosferi Hotela «Maršal» te uz sudjelovanje velikog broja uglednih zvanica iz svijeta turizma, politike i privrede te zainteresirane javnosti.

U prigodnom obraćanju u ime premijera FBiH Nedžada Brankovića i Vlade Federacije, ministar Herceg je kazao da u BiH postoje idealni uvjeti za razvoj zimskog turizma koji se još ne koriste dovoljno.

"Naše olimpijske planine - naše olimpijske ljepotice Bjelašnica, Jahorina i Igman, već poznati skijaški centri Kupres i Vlašić te novoafirmirani skijaški centri Blidinje, Rostovo, Brusnica, Busovača, Oštrelj, Smetovi, Ruište i dr., prepoznatljiv su turistički proizvod koji jednostavno trebamo prodati, kako na regionalnom tako i na svjetskom turističkom tržištu.

To obvezuje sve odgovorne da još unaprijedimo našu zimsku turističku ponudu i promociju u narednom razdoblju. Ovo mora biti jedan od vrhunskih prioritetnih ciljeva svih razina vlasti, vladinog i nevladinog sektora. Organizirajući zajedno, drugu godinu zaredom svečano otvaranje zimske turističke sezone, ali i brojne druge manifestacije i promocije na domaćem i međunarodnom planu, pokazujemo da smo svjesni tih prioriteta i ciljeva, odnosno efekata koje turizam može dati u obnovi i razvitku našeg gospodarstva na području cijele BiH", riječi su ministra Hercega.

Vlada Federacije BiH i resorno ministarstvo čitavim nizom aktivnosti čine snažne iskorake u strateškom opredjeljenju ka razvoju turizma kao strateške grane bh. gospodarstva, dodao je.

www.biznis.ba