Vijesti

Arhiva vijesti

Bio-Base organizira seminar "Nutricionizam u vrtićima"

Prije nekoliko godina svjetski priznati kuhar modernog doba, Jamie Oliver, tadašnjem britanskom premijeru Tony Blairu uručio peticiju za bolju prehranu školaraca koju je potpisalo više od četvrt milijuna britanskih roditelja. Peticiju je pokrenula Britanska medicinska udruga, a rezultirala je povećanjem financijskih sredstava za prehranu školaraca.
...
Kako je Svjetska zdravstvena organizacija gojaznost ocijenila kao globalnu epidemiju, osobito je indikativan podatak da se povećava broj gojaznosti djece i adolescenata. Slične su akcije počele u Americi i ostatku Europe gdje je pokrenuto niz inicijativa kako bi se izradili preventivni programi, poboljšali zakoni o dječjoj hrani i općenito utjecalo na razvoj svijesti o važnosti prehrane u predškolskim i školskim institucijama u najranijoj dobi, ali i na mijenjanje prehrambenih navika na razini porodice.
...
Konzultantska kuća Bio-Base d.o.o. (www.biobase.ba), koja djeluje u okviru Poslovnog inkubatora Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, održat će u Sarajevu 03. aprila 2008 i u Banja Luci 09. aprila.2008 jednodnevni seminar o temi „Nutricionizam u predškolskim ustanovama - vrtićima“.
...
Seminar je namijenjen odgajateljima, vaspitačima, diplomiranim profesorima predškolskog odgoja, pedagoškim radnicima, ekonomima koji rade u vrtićima na sastavljanju jelovnika.
Cilj seminara je stvaranje pozitivnog okruženja sa pravilnom prehranom koji će podstaći bolji psiho-fizički razvoj djece.
Seminar su podržali izmedju ostalih i Javna ustanova „Djeca Sarajeva“ (FBIH) kao i Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje (RS).